Ludde

Ludde är en maxad D-ponny som jag har hyrt från Karlshemsgård under hösten 2015 till våren 2016. Jag hämtade honom den 21 augusti 2015 och vi kommer varandra närmre och närmre för varje dag som går.

Ludde är precis min typ av häst i dressyren, han är okomplicerad, gillar att arbeta och försöker alltid så gott han kan. Jag rent ut sagt hatar bråkhästar som ska streta och hela tiden gå emot det man gör. Jag säger inte att det är något fel på dem hästarna, men jag vill inte ha det så.

Ludde är åtta år gammal men ganska sent inriden vilket gör att han ligger lite efter i utbildningen. Speciellt i hoppningen. Dock har det blivit mycket bättre sen vi hämtade honom. Jag börja lära mig lite bättre och börjar förstå att man får ta det lite på hans villkor. Han är ingen häst som gillar att hoppa höga banor. Utan han behöver lite kluriga övningar med lägre hinder som gör att han hela tiden tänker på klurigheten istället för själva hoppningen.

Jag sökte egentligen en hopponny som jag kunde utvecklas i hoppningen med. Ludde var nog det sista jag sökte egentligen. Men när jag satt upp på honom första gången var han prefekt i mina ögon. Jag hade bestämt mig att jag skulle ha honom innan jag ens hade hoppat honom.

Jag ångrar verkligen inte mitt val. Han är en utmaning för mig, samtidigt som han är väldigt okomplicerad. Ja, han är en korkad ponny som bara vill äta mat och godis, som jag älskar så fruktansvärt mycket.

IMG_9788 IMG_0570 IMG_0578 IMG_0544

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>