Betty

Namn: Betty.
Kön: Sto.
Ras: Irish cob.
Född: 2006.

skaladbild1

Betty är en liten häst på 152 cm i manken. Hon är en fartfylld dam med ett ganska svängande humör. Ibland är hon jötte glad och ibland är hon sur som en citron. Man får ta det lite från gång till gång och acceptera hur hon är helt enkelt.

Jag började rida Betty på hösten 2012, det var strax efter att min ”gamla” favorit häst Boyen hade sålts. Jag var helt förkrossad och visste inte vart jag skulle ta vägen, det ända jag kände var smärta över att förlora min allra bästa vän. Jag hade anmält mig till ett vinter ridläger och var tvungen att önska om häst, så jag önskade Betty. Även fast jag aldrig hälsat på henne, visste jag att jag skulle gilla henne. Någon gång efter det fick jag pröva att rida henne på lektion, hon var fortfarande väldigt ”grön” då, och det var helt klart en utmaning för mig. Men jag fick fortsätta att rida henne, och det var så det började.

Nu betyder Betty ALLT för mig. Hon är det finaste som finns och jag älskar henne otroligt mycket. Vi har gjort mycket tillsammans, det har gått både upp och ner, men det viktigaste är att vi har gjort det tillsammans. Våran resa är så stor, från att nästan ramla av på 50 cm hinder för att det går så fort, till att hoppa banor i rytm och takt på över en meter. Inte bara jag har utvecklats, utan även Betty. När jag började rida henne var hon helt värdelös på att hoppa. Hon kunde lika gärna springa rakt igenom hindrena, nu hoppar hon över allt och har blivit så mycket säkrare. Hon är självklart ingen elit häst direkt, det är mycket arbete kvar för att det ska bli helt perfekt. Men skillnaden är otroligt stor.

Med Betty vill jag fortsätta att utvecklas så mycket som bara möjligt, hon är allt för mig och min värsta mardröm är att förlora henne.

skalad2imgp8055_-_kopia_540a0b6f2a6b2263298b96a3dsc_0052_5390adcd2a6b22911b3d9047

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>