Ludde och jag måste få bättre samspel på marken

Jag har mest fokuserat på ridningen nu i början. Jag har inte lagt så mycket fokus på själva hanteringen från marken. Ludde är en väldigt snäll häst, men han har ändå sina idéer ibland. Han är svår att longera t.ex. Jag har inte lagt så mycket tid på det då han gärna vill stick och det kan bli farligt. Men det är ju ett tecken på att kontakten mellan oss inte är 100% bra. Det är speciellt i galoppen som han gärna vill skjuta ut rumpan och börja skygga. Jag tror att jag ska longera honom i morgon, försöka i alla fall. Jag börjar med att trava honom ordentligt, då kanske han lugnar ned sig och kan falla in i galopp lite lugnt och civiliserat. 

Ett annat stort problem är ju lastningen nu. Lastningen är en sådan sak som måste fungera. Det har alltid gått jätte bra att lasta honom men nu har ju något hänt uppenbarligen, jag trodde att han var så orolig förra gången vi åkte iväg för att han inte hade någon mat, men uppenbarligen var inte fallet så. Jag bli både arg och ledsen idag när han inte ville gå på. Jag har ingen aning om varför men jag blev otroligt chockad över hans beteende. Jag tror bara att han tycker det är lite läskigt för förra gången lyckades han fastna på något vis i grimman. Men jag vill ju verkligen inte att han ska börja krångla så nu måste jag last träna så att han tycker det är okej att gå på den igen. Jag tror att det kan vara bra att bara lasta hästen ibland, ge den lite morötter i transporten, lasta ur och sen är det bra. Speciellt om man har en svårlastad häst. 

Ludde och jag ska träna massor från marken nu så att han respekterar mig lika mycket där som på ryggen. Det är så otroligt viktigt och jag är jätte inspirerad för att lära mig mera om ”problemhästar”. 

318cf7a919fc1854eb31c6db3d79fa24 e2cc77bf34c272ca6c64d6f2892c36fc

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>