Betty, my STAR!

Shit vad Betty är fräsch nu, aldrig sett henne så pigg och glad förut. Jätte roligt att se och detta märks verkligen i ridningen. Hon är i toppform och det går som allra bäst just nu. Vi har tävlat väldigt mycket i år faktiskt, första tävlingen för året har ni ju redan läst om, vi började året med att vinna, var otroligt, otroligt stolt över den tävlingen. Det var första gången jag blev placerad när det gäller ridning. Andra tävlingen gick ännu bättre, jag skojar inte när jag säger att den rundan vi gjorde då, är den bästa jag gjort i hela mitt liv, allt stämde, ALLT. Även där slutade vi på en första plats, så himla kul.

Senaste hopptävlingen gick dock inte riktigt lika bra. Betty var inne i sin fällningsperiod, satan vad sur och grinig och blir det. Hon var jätte nonchalant och både vägrade och rev. Var så jäkla arg efteråt, tro mig, kokade inombords. Visste ju att vi kunde så mycket bättre, fy fan. Nu i efterhand tänker jag annorlunda, jag behövde den runda för att förstå hur hon faktiskt kan bli när hon blir sådär grinig. Detta löste sig dock lika snabbt som det kom, jag hade en hoppträning två dagar efter och hon var precis lika nonchalant då. Då blev jag faktiskt riktigt sur på henne och sa till henne riktigt ordentligt, sen var det problemet borta. Skönt att vi lyckades rätta till det så snabbt.

IMG_0287.JPG

Dressyren har också gått riktigt bra, det känns som att jag vet hur jag ska rida henne nu för att få med mig bakbena redan från början, detta är självklart riktigt skönt för då får man ut mer av passet. Förut fick jag tjafsa i 15-20 min innan hon gav sig, och då är ju halva passet redan borta tyvärr.

I söndags gjorde jag och Betty våran tredje start i dressyr. Vi körde en LC:1. Jag funderade på att köra LB:1 först, men alla andra gånger har det gått så fruktansvärt dåligt när vi tävlat dressyr. Så ville köra på LC:1 bara för att kunna få en så pass bra känsla som möjligt. LC:1 är ju otroligt lätt och självklart klara både Betty och jag högre, men man måste inte bara träna för att man ska rida sin häst så bra som möjligt, man måste också träna på att tävla. Jag är sådär nöjd över tävlingen. Jag är hård mot mig själv och många kommer förmodligen tycka att det är konstigt att jag är missnöjd då jag och Betty vann. Men ska jag vara ärlig skiter jag i placeringen. Det är känslan som räknas och inte placeringen tycker jag. Och NEJ. Jag hade ingen bra känsla, hon var verkligen så, så fin på framridningen. Sen gick vi in i ridhuset och allt försvann, hon blev spänd och började titta på saker, ganska vanligt, men det stör mig och gör mig irriterad såhär i efterhand. Jag vet hur grymma jag och Betty kan vara, så bra vill jag också leverera på tävling. Vi fick 64,2 % och fine, det är absolut inte dåligt. Men jag vill bli ännu bättre.

IMG_0242.JPG

Finaste Boopkorv!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>